Elever i skoven

Camps er en uge væk fra den undervisning, du kender.

Luk alle
Åben alle

Er du til en kombination af action, fællesskab og oplevelser i naturen? Så er campen action og outdoor noget for dig!

Her vil du lære:

  • Grundlæggende friluftsfærdigheder: Lær at bruge det mest basale udstyr, man bruger i friluftsliv, og at holde dig mæt, tør og varm.
  • Det enkle liv i naturen.
  • Klatring: Grundlæggende instruktion og færdigheder. Prøve at klatre i de højeste træer i skoven.
  • Bålaktiviteter: Bliv en mester til at lave bål i alt slags vejr med næsten ingen hjælpemidler. Du skal også være med til at bygge en udendørs sauna og prøve den.
  • Brug naturen som medspiller: Kom i samspil med naturen. Herunder lærer du, hvilke regler der er for at færdes i den danske natur.
  • Naturens spisekammer Fang rejer og spis dem lær om naturen på det lave vand.
  • Teambuilding: Bliv udfordret både fysisk og psykisk. Lær at samarbejde under vanskelige forhold i f.eks. kulde eller regn.
  • MTB: Er du til mountainbike i kuperet terræn, så er der masser af muligheder. Der er ruter til den uerfarne og erfarne rytter.

Du skal helst have din egen MTB med, ellers kræver denne camp ingen forudgående færdigheder, men du skal have lysten til at deltage i de forskellige aktiviteter og lyst til at blive udfordret. Vi opholder os udendørs i al slags vejr – action og outdoor er altså kun for de sejeste!

Lærer: Lars E. Boesen

Hvor: Søbadet, Søbadvej, 5500 Middelfart
Max antal elever: 24

Har du lyst til at få et indblik i hvordan det er at være turist i egen storby, så er det netop vores Camp, som du skal vælge.

Vi skal arbejde med hvordan man reklamerer for storbyen, og hvilken indflydelse det har på vores valg af underholdning når vi tager på storbystur.

I vores Camp kommer du til at være turist både i Odense og i København. Vi tager på tur ind til Odense, og besøger museet Brandts Klædefabrik. Her skal vi se og opleve en udstilling, der handler om reklamer og reklamernes indflydelse på det samfund vi lever i. Ydermere skal vi på tur gennem Odenses gader, for at opleve stemningen i en storby og for, at I selv kan gå på opdagelse i de seværdigheder, som Odense har at byde på.

En anden tur vi skal på, er en tur, som går mod København. Her skal vi på rundvisning på det kongelige teater ved gamle scene, sejle rundt på de københavnske kanaler og slutte dagen af med en tur op og ned af strøget. Her vil vi sammen finde noget godt til maven inden vi vender snuden mod Ejby igen.

Vores ture er placeret tirsdag og torsdag, og de resterende dage, hvor vi befinder os på Ejby Skole, vil vi bruge noget tid på at arbejde os ind i de kulturelle oplevelser, som vi skal have sammen og planlægning der af.

Det bliver en uge fyldt med sjove og anderledes kulturelle oplevelser, som du helt sikkert ikke vil gå glip af!

Lærer på Campen: Mille Mickleit og Janne Lauridsen

Max antal af elever 40.

MBK's dygtige trænere glæder sig meget til at se dig til Badminton Camp.

De har planlagt et fantastisk program, som kommer til at foregå både ude og inde, så glæd dig til en uge fyldt med badminton, sjov og fede aktiviteter ude i sommervejret.

Medbring:

  • Sportstøj til at være inde og ude
  • Sportssko til at være inde og ude
  • Madpakke
  • Håndklæde, der er mulighed for at bade
  • Drikkedunk
  • Badmintonketcher, hvis du har en

Lærer: Magnus Weismann Jensen

Hvor: Lillebæltshallerne. Hal B og C, Færøvej 74, 5500 Middelfart
Max antal elever: 50

Her skaber vi boller og brød bagt på forskellige måder med forskellige typer mel og finder svarene på følgende spørgsmål:

Hvad er forskellen på groft mel og fint mel?
Hvad er grahamsmel?
Kan man selv male sit korn?
Hvorfor bruger man gær - og kan man bage uden gær?
Kan man bage med 6 dage gammel dej (Spoiler: Svaret er ja!)
Kan man bage uden ovn?

Hvis alt går godt, kan du overraske familien med hjemmebagt brød et par gange i ugens løb!

Bemærk: Onsdag bliver en kort dag, hvor du får fri kl. 12.

 

Lærer: Karen Schrøder-Jakobsen

Hvor: Østre Skole, madkundskabslokalet
Max antal elever: 10-15

Elsker du bare at være i køkkenet?

Så er det her din mulighed for at få fingrene i bolledejen, og blive superdygtig til en masse discipliner indenfor bagekunsten sammen med en masse andre unge, der ligesom dig, har lyst til at være i køkkenet i en uge.

I denne uge udfordrer os selv og hinanden indenfor bagningens kunst - både det søde og det grove.

I grupper dyster deltagerne om at finde gode, velsmagende, kreative og smukke løsninger på dagens opgave.
Vi dyster indenfor en række discipliner, og finder hver dag en vindergruppe indenfor kategorien.

Du er velkommen til at medbringe egne bageforme, pynt, sprøjteposer og lignende til eget brug.

Når vi har bagt, præsenteret, bedømt og kåret en vinder, hjælpes vi selvfølgelig ad med at efterlade køkkenet pænt og rent - og klar til en ny dag.

Medbring:

  • Eget forklæde
  • Elastikker til langt hår

 

Lærer: Heidi Sørensen

Hvor: Anna Trolles Skole
Max antal elever: 15

Den store bagedyst vil blive afviklet over 4 dage fra kl. 9.00 til ca. 14.00. Der vil hver dag blive kåret en mesterbagegruppe, som efterfølgende modtager en lille præmie.

Opgaverne skal I gennemføre i grupper på 3 elever, derfor vil samarbejde være en vigtig del af ugen.

I bagedysterne er der planlagte og frie opgaver, hvor I sjak bage både kage og brød med mulighed for at bruge egne ideer, fantasi og kreativitet.

Bagværkerne skal hver dag præsenteres og bedømmes, og efterfølgende vil der være mulighed for at smage.
Alle dage afsluttes med fælles oprydning, så køkkenet er klar til næste dag.

Til bagedysterne må I medbringe og anvende egne bageredskaber, forme, fade, spiselige blomster m.m.

Alle skal medbringes et forklæde og har du langt hår, skal dette sættes op.

Lærer: Mette Madsen

Hvor: Strib Skole, madkundskabslokalet i fagbygning
Max antal elever: 30

Har du en musiker gemt i maven og elsker du give den gas i øvelokalet sammen med andre, der er lige så dedikerede til musik og sammenspil, som dig, så meld dig til Band Camp.

Til Band Camp finder vi i fællesskab nogle numre, vi godt kunne tænke os at spille. Derefter øver vi dem op samtidig med, at vi eksperimenterer med at jamme vores egen musik frem.

Alle kan være med, blot man har lysten til at deltage i forskellige musikalske aktiviteter og fordybe sig i musikken. Hvad enten du allerede kan spille et instrument eller blot drømmer om at spille på et, så Band Camp stedet det sker.

Første dag medbringer jeres lærer et nummer og nogle musikalske øvelser til at bryde isen, hvorefter I kommer med inputs til, hvad I godt kunne tænke jer at spille. Når vi i fællesskab har valgt et eller flere numre, får vi fundet akkorder, tekster, tabs og tutorials, eller hvad vi nu har brug for, og så bygger vi ellers numrene op derfra til det lyder megafedt.

Vi slutter selvfølgelig ugen af med at invitere et lille publikum ned i musiklokalet, hvor vi holder en mini-koncert, som kronen på værket.

Lærer: Julius Thorsted Nielsen

Hvor: Anna Trolles Skole
Max antal elever: 14

Vi skal spille en masse sammen. Om man kan spille et eller flere instrumenter eller om man bare har lyst til at spille i band, er lige fint. Vi finder ud af at få tingene sat sammen.

Vi skal i samarbejde finde numre, lytte dem af og finde ud af, hvordan vi kan spille numrene med de evner og instrumenter, vi har til rådighed.

Vi vil løbende optage, hvad de forskellige instrumenter spiller og samle det et fælles sted, så man efterfølgende kan gense, hvad der blev spillet.

Lærer: Tora Thorsteinsson

Hvor: Strib Skole, musiklokalet i fagbygning
Max antal elever: 15

Vil du gerne tilbringe en uge med at spille musik? Kan du se dig selv optræde foran et begejstret publikum? Og kunne du tænke dig at lærer, hvordan man fyrer den af på en scene?

Så er Band Camp stedet, du skal vælge!

Vi skal i en uge arbejde med hemmeligheden bag den fedeste performance, så publikum aldrig glemmer jeres optræden. Vi kommer til at lære en fed medley og de vigtigste scenetekniker, som kun professionelle musikere kender og arbejder med.

Om du har spillet i mange år, eller er totalt nybegynder, betyder ikke så meget. Det vigtigste er, at du er med på at knokle igennem, for til gengæld at stå klar med en fed koncert fredag, når vi lukker ugen ned.

Lærer: Marcell Westergaard

Hvor: Østre Skole, musiklokalet
Max antal elever: 15

Er du optaget af skriveprocessen og klar til at udfordre dig selv og andre i tekstarbejdet, så grib chancen for at bruge en uge på at fordybe dig i din yndlingsbeskæftigelse – at skrive!

Lærer: Trine Juul Hansen

Hvor: Vestre Skole
Max antal elever: 16

Her bliver du præsenteret for og afprøver forskellige former for cykling:

  • Landevejscykling
  • Banecykling (i Odense)
  • MTB
  • Spinning i motionscenter

Det er målet, at du får afprøvet alle 4 cykeldiscipliner. Vælger du denne camp vil du altså få motion, frisk luft og spændende oplevelser.

Den ene dag afholdes som et event på Odense Cykelbane. Vi tager sammen toget til og fra Odense.

Bemærk: Eleverne skal have en cykel, der kan køre på landevej og på grusstier. Der skal køres med cykelhjelm.

Lærer: John Flaskjær Jensen / Line Thingberg

Hvor: Østre Skole
Max antal elever: 20

Her giver vi den gas med vores mundtlige engelsk. Bliv bedre til at bruge hverdagssproget, knæk koden og få mere selvtillid til at tale frit.

Vi træner vores sprog og kulturkendskab igennem samarbejdsøvelser, produktion af podcasts, rollespil, film og præsentationer.

Vi taler engelsk hele dagen og mødes fra 9-14 mandag, tirsdag, onsdag.

Torsdag tager vi på heldagstur til København, hvor vi besøger institutioner, som arbejder med det engelske sprog, formidling og kulturkendskab til engelsktalende lande.

Københavnerturen gennemføres i bus sammen med Michael Bos historie camp. Torsdag afgang fra Vestre Skole kl. 9.00. Kl.19.00 hjemme på Vestre Skole/Middelfart Station.

Lærer: Ann Fogh Rubenius

Hvor: Vestre Skole, klasselokale samt podcast studie, samt heldags tur til København.
Max antal elever: 18-20

Går du rundt med en instruktør eller skuespiller i maven eller har du en stor interessere i film?

På Film Camp har du mulighed for at arbejde med filmens verden på en aktiv måde med besøg på Nordisk Film og Film-X.

Vi vil i forløbet se på filmens genrer og se på eksempler fra forskellige tidsperioder lige fra filmens begyndelse til i dag. Derefter skal vi i gang med at forberede besøget på Film-X, hvor vi selv skal lave film i små filmstudier, så der skal laves manuskripter og fordeles roller, da der både skal være skuespillere, instruktører, klippere og lydfolk. Det er vigtigt at deltage aktivt i det forberedende arbejde, så vi får et indholdsrigt besøg på Film-X og nogle gode film med derfra.

Program for ugen:

  • Mandag – Intro til filmens historie og genrer.
  • Tirsdag – Der skal arbejdes med manuskripter til egne produktioner.
  • Onsdag – Vi tager afsted med bus kl. 7.15 fra Middelfart Banegård til København. Først besøger vi Nordisk Film kl. 10.00 og får en rundvisning. Herefter bliver der lidt tid i området omkring Kongens Have til at spise noget frokost. Fra kl. 13-16 skal vi lave film hos Film-X. På vej hjem holder vi en pause, hvor det bliver muligt at købe aftensmad. Vi forventes først hjemme omkring kl. 20 og holder derfor fri om fredagen.
  • Torsdag – Vi arbejder med stop/motion-film.

Lærer: Nicolai Skovborg Sørensen

Hvor: Nørre Aaby Skole
Max antal elever: 20-25

Denne camp er for dig, som er vild med lystfiskeri – eller for dig, som brænder efter at lære at fiske!

I ugens løb vil du stifte bekendtskab med forskellige fiskeformer, lære fiskefærdigheder og få grundlæggende viden om fiskeri, natur og miljø.

Der vil være undervisning om bl.a. fiskemetoder, fiskeribiologi, vejrforhold, natur- og miljølære - alt sammen kombineret med praktisk fiskeri på fisketure efter forskellige fiskearter.

Vi skal på 3 fisketure i ugens løb; til kysten efter havørreder og hornfisk, til put and take søen efter regnbueørreder, og på havfiskeri med kutter efter fladfisk og torsk. Desuden skal vi lave grej (støbe blink og bygge spinnere), samt klargøre og tilberede vores fangst over bål og i røgeovn.

Bemærk:

  • Du skal selv medbringe fiskegrej (stang, hjul, line).
  • Der vil være mulighed for at låne endegrej (blink, kroge, forfang mv.).
  • Du skal være indstillet på at være ude og møde praktisk påklædt i forhold til vejret og på skiftende mødesteder hele ugen.

Lærer: Mads Schroll

Hvor: Hyllehøjskolen, Natur- og aktivitetscentret og ved fiskevandet. Skiftende placeringer hele ugen.
Max antal elever: 16

Fodbold Camp understøtter din fodboldmæssige udvikling, lærer dig holdånd og fairplay - og giver dig lyst til enten fortsætte med at spille fodbold eller at dyrke sporten mere fast i foreningslivet.

Lærer: Ulrik Olesen

Hvor: NIK's baner, 5580 Nørre Aaby
Max antal elever: 26

Er du glad for vand og lyder nedenstående som noget for dig?

  • Meginjolle sejlads
  • Kanosejlads
  • Sit-on-topkajakker
  • Stand up padling på megasups
  • Snorkling
  • Rejestrygning
  • Kamplege på land og i vandet
  • osv.

Denne camp tilbyder dig at prøve en masse forskellige aktiviteter på og ved kysten. Så er du vild med vand og synes at friluftsliv er sjovt, så skal du vælge denne camp.

Professionelle instruktører i friluftsliv og sejlads vil gøre alt for, at du får en spændende, lærerig og sjov uge på, ved og i vandet.

Aktiviteterne tilpasses vejret, og derfor ved vi endnu ikke hvilke dage, vi laver hvad, men vi vil forsøge at komme omkring alt i ovenstående.

Der er våddragter til alle til de dage vi skal være våde. Alt andet udstyr er også inkluderet. Du skal møde i praktisk udetøj + have håndklæde, madpakke (en stor) og skiftetøj med.

Alle skal have en underskrift fra forældrene, som godkender at man deltager i sejladsaktiviteter

Lærer: Mads Brodersen / Janus Rasmussen

Hvor: Gamborg Fjord ved Ronæs Camping, Ronæsvej 10, 5580 Nørre Aaby
Max antal elever: 20

Denne camp er for dig, som er interesseret i historien og samfundet omkring dig.

Du vil i løbet af ugen lære forskellige teknikker, som du kan bruge til at:

  • Forbinde årstal og begivenheder - og huske det!
  • Finde et spændende emne at arbejde med - i skolen, i fritiden, til prøven...
  • Formidle til andre på en interessant måde.
  • Samle informationer ind på en smart måde.

Campen er en variation mellem faglighed, spil/leg og oplevelse.

Vi har fokus på den lokale, nationale og globale historie.
Derfor skal vi på vandring både i Middelfart, og i København, så husk ‘gode ben’.

Jeg glæder mig til at være historiske sammen med jer.

Bemærk:

Vi er først retur i Middelfart kl. 19.00 torsdag 16/6. 
Byvandring i Middelfart er 4,5 km.
Byvandring i København er ca. 7 km.
Dvs. du skal være mobil og villig til at gå.

Lærer: Michael Bo

Hvor: Vestre Skole
Max antal elever: 20

Idræt og strategi er en camp, hvor der er fokus på at have det sjovt, men samtidig at planlægge og udføre en strategi med det formål at vinde kampen.

Du vil blive præsenteret for forskellige spil og aktiviteter, hvor strategi er et vigtigt element for at kunne vinde. Flere af aktiviterne vil handle om krigslignede lege, hvor strategien er afgørende for, om du vinder eller taber. En tur, hvor vi skal spiller laser wars og bow tag, vil være på programmet.

Dagen vil være en blanding af teori og praksis. Den praktiske del vil fylde mest, hvor teorien bliver en del at det praktiske.

Teamsamarbejde er en vigtig del af denne camp, og det sociale er i højsædet.

Et praktisk eksempel: Hvordan kan jeg øge mine chance for at vinde i fodboldgolf, selvom jeg ikke kan spille fodbold.

Så kan du lide at bevæge dig, have det sjovt og må der også være lidt konkurrence i det, så er idræt og strategi lige noget for dig.

Bemærk:
Du skal kunne transportere sig selv rundt i ujævnt terræn.

Lærer: Lars Kjølby

Hvor: Strib Skole
Max antal elever: 20-30

I denne CAMP skal vi arbejde med nogle af de idrætter, vi møder omkring os i Middelfart.

Vi skal arbejde med springgymnastik og forskellige indendørs boldspil blandt andet basket og volleyball.

Dagen, hvor vi laver springgymnastik, vil der bl.a. være spring i minitrampolin og banespring på air track.

I boldspil skal vi arbejde med spillets del-elementer – taktiske såvel som tekniske, så vi kan få det endelige spil op at køre.

Lærer: Peter Grøn

Hvor: Hyllehøjskolen og en dag i Brenderup Aktivitetscenter hal B

Max antal elever: 24

På denne camp vil du få mulighed for at prøve forskellige teknikker i forhold til det at arbejde i ler. Vi har et par drejeskiver, så du kan prøve kræfter med at dreje, og du kan også få brændt og glaseret dine ting.

Til inspiration skal vi i løbet af ugen på besøg på Clay, keramikmuseet i Middelfart og forhåbentlig besøge en lokal keramiker.

Der vil hver dag være et tema, du kan arbejde ud fra, men du er også velkommen til at fordybe dig i dine egne ideer.

Det er en god ide at medbringe computer, da det kan være en fordel at se instruktionsvideoer, når du skal arbejde.

Vi mødes hver dag kl. 8.30 i billedkunstlokalet på Østre Skole. Jeg skal nok sætte skilte op, så det er til at finde. Vi går hjem ved 14-tiden hver dag undtagen fredag, der er tidlig dag, fordi leret skal tørre i 14 dage, før det kan brændes. Derfor mødes vi igen efter sommerferien en eftermiddag og glaserer, hvorefter leret brændes, og du kan hente dine fine ting.

Lærer: Trine Alberg

Hvor: Billedkunstlokalet på Østre Skole
Max antal elever: 20

Denne camp er for dig, som har en lille kok i maven, og har interesse for at lave mad.

Ugen går ud på at lave en restaurant, hvor I skal lære om sæson, råvarekendskab, ud og se, røre, lugte og smage på de forskellige råvarer. Vi kommer til at prøve forskellige tilberedningsmetoder, og hvordan I sammensætter en menu.

Derefter skal vi bygge en restaurant, og begynde at forberede menuen.
Derudover skal der laves alt lige fra borddækning, menukort, servering og indbydelser til sin restaurant.

Det hele sluttes af med, at I inviterer gæster torsdag eftermiddag/aften til jeres restaurant, hvor I skal anrette og servere maden for dem.

Fredag har I fri.

Lærer: Janus Daubjerg

Hvor: Hyllehøjskolen
Max antal elever: 20

I denne camp skal vi arbejde med temaet krig og venskab under 2. verdenskrig.

Vi skal læse korte tyske tekster, digte, skrive lidt på tysk og se tyske film om forskellige menneskeskæbner og deres oplevelser om krigen og venskaber under krigen.

Det bliver en uge, hvor der også vil være plads til forskellig leg og læring. Vi slutter ugen af med en tur til Blåvand, hvor vi skal besøge Tirpitz; et museum bestående af to bunkere fra 2. verdenskrig.

Bemærk:

Du skal have ordentligt fodtøj og påklædning på til ekskursionen.

Lærer: Linda Nielsen

Hvor: Ejby Skole
Max antal elever: 24

Bliv den bedste udgave af dig selv!

På campen vil vi arbejde med forskellige former for mindfulness og meditation. Der vil indgå åndedrætsøvelser visualisering og afspænding. Vi vil også arbejde med visionboard, billedecollage med udklip, der visuelt understøtter vores mål og visioner.

Lærer: Anne-Marie Laigaard

Hvor: Lillebæltsskolen
Max antal elever: 15

På denne camp går du en uge i møde med oplevelser i centrum. Her bliver dine hjerneceller sendt på træningslejr, og naturvidenskaben kommer helt ind under huden og op under neglene. Det bliver en uge, hvor vi skal lave alt fra dissektioner til krystaller - og hvor vi får fede hands-on oplevelser hos Eksperimentarium i København.

Ugen starter ud med velkomst og introduktion til dagene. Lynhurtigt skal vi i gang med det praktiske arbejde og se på en række fascinerende undersøgelser og forsøg - og så skal vi i gang med at forberede vores tur til Eksperimentarium onsdag.

Onsdag: Her skal vi på tur til Experimentarium i København. I kommer på forskellige praktiske værksteder som giver naturfaglige aha-oplevelser. Derudover får I tid til at gå på opdagelse i én del af Experimentariums udstillinger.

OBS: Vi er senere tilbage på Ejby Skole. Derfor er det vigtigt at man selv sørger for transport hjem fra Ejby Skole denne dag.

Ugen rundes af med, at I får mulighed for at arbejde videre og dykke ned i nogle af de oplevelser, I fandt spændende fra besøget på Eksperimentarium.

Så, er du klar på uge med fede oplevelser i naturfagene?

- Så skal du da med her!

Lærer: Jette Aamand Andersen

Hvor: Ejby Skole
Max antal elever: 40

Padel er verdens hurtigste voksende sport, og bliver mere og mere populær i Danmark. Vi giver jer muligheden for at komme med på bølgen og lære spillet at kende, både som nybegynder, eller hjælpe dig til at blive endnu bedre, hvis du har spillet før.

Der vil blive undervist i alt fra regler, til taktik og grundlæggende slag. Der er plads til nybegyndere, som aldrig har prøvet padel før.

Lærer: Maria Elm Kjær Vestergaard

Hvor: Padel Center Middelfart, Korsholmsalle 19, 5500 Middelfart
Max antal elever: 20 spillere indendørs - 8 spillere udendørs

Sangskriver Camp er for dig, som har lyst til at dykke et spadestik dybere ned i musikkens forunderlige verden.

Visionen for campen er, at vi i fællesskab skal skabe og opleve musik gennem sang og instrumentering. I skal skabe jeres helt eget musik, som gerne skal give jer selv og andre fede oplevelser.

Målgruppen er elever, der elsker musik og som kan lide at arbejde i et kreativt læringsrum. Campen giver mulighed for fordybelse i både tekst og musik, som der ikke altid er tid til i den daglige undervisning.
I kommer til at arbejde sammen i grupper, hvor I skal fungere som et band. I vil i forløbet opleve, hvad det kræver for at et band er velfungerende, og gør at man kan få skabt noget sammen. Ugen vil blive delt ind i en række workshops, hvor gruppen/bandet både skriver og producerer sin egen musik.

Det er ikke en forudsætning, at du kan synge eller spille på et instrument, men det er vigtigt, at du har lyst til at lære det.

Lærer: Claus Gundelach-Taabbel Jensen

Hvor: Ejby Skole
Max antal elever: 12-15

Kom med på vandet og lær at styre vinden til din fordel. I kommer til at prøve kræfter med vind, vejr og vand i forskellige bådtyper. I skal ud og sejle på Lillebælt med instruktører fra Middelfart Sejlklub, der vil lære jer at begå jer på og i vandet.

Bemærk:
Du skal kunne svømme for at kunne deltage.

Lærer: Karsten Sørensen

Hvor: Middelfart Sejlklub, Middelfart Marina, Østre Hougvej 112
Max antal elever: 18-20

Kan du lide at spille brætspil og tænke strategisk?
Så er denne camp noget for dig!

Vi skal spille strategiske brætspil som Stratego, Risk, Cartan, Carcasonne, skak mm.

Vi får besøg af en tidligere mesterspiller i skak, der vil fortælle os om de strategiske overvejelser, når man spiller skak samt vise os nogle kombinationer af træk, som vi måske ikke har set før.

I løbet af ugen kommer vi også til at føre nogle af brætspillene ud i virkeligheden, for at se, hvordan det påvirker vores strategiske beslutninger.

Alle kan være med, så hvis bare du har den mindste interesse inden for brætspil og strategisk tænkning, er det med at hoppe ombord.

Lærer: Laura S. T. Andersen

Hvor: Anna Trolles Skole
Max antal elever: 20

Du behøver ikke at være den fødte danser eller kunne danse som Beyoncé. Det handler om attituden. Du skal bare lade som om, at du er en stjerne på et dansegulv. Du vil blive udfordret på personlige grænser og dansetekniske færdigheder.

Vi kommer omkring dansen og det udtryk og den kultur, der ligger bag de forskellige dansestilarter inden for Street Dance.

Vi skal være stolte af det vi laver og vise det for andre. Derfor byder ugen også på et besøg i Odense by.

Lærer: Sabrine Rasmussen

Hvor: Anna Trolles Skole
Max antal elever: 50

Street Food er en Restaurant model der vinder mere og mere respekt i hele verden, fra små gadekøkkener til fine Gourmet restauranter.

Vi kommer til at arbejde med dansk inspireret Street Food, hvor vi selv skal lave vores opskrifter, arbejde med smage (de fem smagssanser), lave, servere og sælge vores mad til Lillebæltskolens elever og personale.

Lærer: Mogens Stampel

Hvor: Lillebæltskolen, skolekøkkenet
Max antal elever: 24 

Kan du lide tanken om genbrug, om at gå særligt klædt og samtidig tænke bæredygtigt? Vi skal sy ud fra enkle mønstre, tøj der er unikt, sjovt og blødt. Vi tænker kreativt sammen og syr tøj, der kan bruges ud af gammelt sengelinned/duge.

Vi skal:

  • Sy tøj ud fra enkle mønstre
  • Designe unikt tøj
  • Tænke kreativt
  • Recykle på en sjov og spændende måde
  • På 1-dags tur til Kolding Designskole

Alle bedes medbringe (gerne flere eksemplarer) aflagt sengetøj/tøj, der skal kasseres.

Lærer: Karin Hviid Frost-Simonsen

Hvor: Lillebæltskolen, krealokalet
Max antal elever: 18

I løbet af ugen får I rig lejlighed til at komme på vandet, dels i turkajakker, dels i gamle klassiske robåde, der kaldes inriggere - samt lidt leg på subboard.

I lærer basale færdigheder i begge bådtyper, noget om sikkerhed til søs, lidt om vejret. Der bliver desuden lidt morgenyoga som opvarmning. Der bliver også plads til lege og sjove udfordringer samt tid til bål og snobrød.

Vi holder til i og omkring Føns Søsportsklubs hus, der ligger i bunden af Gamborg Fjord. Her er rovandet som oftest fredeligt, og I vil kunne bunde, hvis I skulle ende med en tur i vandet. Der vil være et lille hold af hjælpere og instruktører til begge bådtyper alle dagene.

Vel mødt til sjove dage - forhåbentligt med fint juni vejr. Der er meget få dage, man ikke kan ro i bunden af Gamborg Fjord. På trods af et regulært blæsende, regnfuldt møgvejr første år vi havde camp, kom vi på vandet alle dage. Men det er selvfølgelig altid instruktørerne, der afgør, om det er forsvarligt at tage på vandet de enkelte dage.

Bemærk:
I skal huske at medbringe en god madpakke og drikkelse og mindst to sæt skiftetøj hver dag. Altså 2 sæt tøj til at ro i, og et sæt til at tage hjem i. Har I et par neoprensko, vil de være gode. Ellers ror I i uldsokker eller bare tæer. Har I en våddragt må i gerne tage den med, men skiundertøj, almindeligt sportstøj og en regnjakke/ vindjakke fungerer også fint. Bomuld bliver tungt og koldt i vand, så hold jer fra det. Hurtigtørrende sportstøj eller uld er bedre. Uld varmer, selv når det er vådt. Badetøj bliver for koldt selv i juni, når man er på vandet længe. Klubben har redningsveste til alle.

Lærer: Lotte Graugaard Jensen

Hvor: Føns Søsportsklub ved Gamborg Fjord
Max antal elever: 25

Kan du lide at være ude i naturen, lave friluftsaktiviteter og hygge ved lejrbålet, så er denne camp lige noget for dig!

Turen kommer til at byde på små dyster, bålmad, udendørsleg, samarbejde, være i naturen, lære nye mennesker at kende og meget mere

Bemærk:
Du skal have lyst til at være ude i naturen uanset vind og vejr, samt deltage engageret i de aktiviteter, der bliver budt på - både i forbindelse med stillede opgaver samt i mødet med nye bekendtskaber.

Lærer: Mia Nygaard Hansen/Janne Søndergaard Platz Petersen 

Hvor: Strib Skole
Max antal elever: 40

Har du modet til at tale tysk med en tysker? Eller vil du bare gerne have det? Så er dette campen for dig.

I tyskcampen skal vi bruge ugen på at træne mundtlig tysk gennem leg og gruppearbejde. Arbejdet skal gøre dig klar til en tur til Flensburg om torsdagen. Her skal vi tale tysk med de rigtige tyskere, og på byvandring med jer elever som guides. Vi kommer hjem fra turen ca. kl. 19.

Udover det mundtlige arbejde, vil der være repetition af den basale grammatik.

Bemærk:
Torsdag tager vi på en heldagstur, hvor vi skal møde om morgenen på Strib Skole og kommer sent hjem.
Fredag vil være en fridag.
Alle deltagere på holdet skal have et gyldigt pas.

Lærer: Jens Marstrand Rasmussen

Hvor: Strib Skole
Max antal elever: 30

På Yoga Camp får du en rigtig rar uge med masser af yoga-øvelser, åndedrætsøvelser, meditation, socialt samvær i samarbejde og mulighed for fordybelse.

Én af dagene skal vi prøve klangmeditation, og I får også lov selv at prøve at spille på klang-skålene.
En anden dag går vi til kobakken og laver yoga i det fri. I løbet af ugen tager vi en tur til København og tager på yoga-oplevelser.
På yoga-camp vil du opleve et stærkt sammenhold, grin og selvindsigt.

Du er meget velkommen, selvom du intet kendskab har til yoga.
Yoga-camp er for alle køn.

Bemærk:
Én af dagene går vi til Kobakken og laver øvelserne i det fri, så du skal have fysikken til en hel dags bevægelse.

Lærer: Katrine Thueslev

Hvor: Vestre Skole
Max antal elever: 16